novice aktivnosti fotogalerija gradiva povezave kontakt RSS kanali
Krajevna skupnost Šoštanj je organizacijska enota lokalne samouprave pod okriljem občine Šoštanj ter pokriva področje mesta Šoštanj z bližnjo okolico ter obmestni naselji Metleče in Družmirje. Poleg zastopanja interesov prebivalcev Krajevna skupnost Šoštanj organizira različne prireditve, upravlja otroško igrišče TRESIMIRJEV PARK in grad Šoštanj - PUSTI GRAD ter skrbi za promocijo mestnih znamenitosti.  
MESTO ŠOŠTANJ
PREDSTAVITEV KS
TRESIMIRJEV PARK
ZNAMENITOSTI
DRUGI O NAS
OPRAVLJENO DELO
Iskanje
 
Vreme

Domov >  Novice Ostale novice
  Število vseh ogledov: 7027

Šoštanj rola 2008

V soboto, 21. 6. 2008 se je v Šoštanju dogajalo. Potekalo je za nekatere bolj, za druge manj resno tekmovanje v rolanju, Šoštanj rola pod okriljem KS Šoštanj in MKC Šoštanj. Prizorišče: ulice Šoštanja, ki smo jih nadebudni »roleraši« okupirali od 16.00 do 18.00. Za promet so bile deloma zaprte ...
ŠOŠTANJ ROLA 2008


V soboto, 21. 6. 2008 se je v Šoštanju dogajalo. Potekalo je za nekatere bolj, za druge manj resno tekmovanje v rolanju, Šoštanj rola pod okriljem KS Šoštanj in MKC Šoštanj. Prizorišče: ulice Šoštanja, ki smo jih nadebudni »roleraši« okupirali od 16.00 do 18.00. Za promet so bile deloma zaprte Aškerčeva cesta, Trg bratov Mravljakov in Levstikova cesta, po njih pa se je v želji za nagrado gnalo okoli 75 otrok, mladine in nenazadnje tudi nekaj družin. Najmlajši so prevozili en krog, malo starejši že dva, udeleženci nad 15 let pa so morali premagati tri kroge, posamezen krog pa je meril približno 1100m. Vendar se je trud izplačal, saj so bile nagrade bogate. Najboljši iz vsake kategorije je prejel rolerje, družine so si prislužile družinske pice in darilne bone, najmlajši tekmovalec torto, najstarejši pa pariško salamo.

Največje število udeležencev je bilo zabeleženih v 1. skupini, otroci od 0 do 10 let. Nagrajenci najmlajše skupine so deklice:

1) Monika Majerič,
2) Andreja Kranjc,
3) Katja Kavnik

in fantje:

1) Gašper Kladnik,
2) Tadej Kosi in
3) Luka Golčman.

Sledil je start druge skupine, fantje in dekleta od 10-15 let. V tej skupini so slavila dekleta:

1) Petra Potočnik
2) Petra Kompan
3) Andreja Kranjc,

najhitrejši fantje iz te skupine pa so bili:

1) Andraž Roškar,
2) Aljaž Balažič
3) Dejan Gavrič.

V skupini od 15-35 let so se najbolje odrezale:

1) Tina Čebul,
2) Jerneja Pačnik
3) Eva Bolha,

za najhitrejše pa so se izkazali fantje:

1) Igor Erceg,
2) Denis Pučko
3) Tomaž Skaza.

Nazadnje so se na progo podale še družine. Najhitrejše družine so bile

1) Kosi,
2) Kukič – Ibrahimovič
3) Plamberger.


Po končanem napornem tekmovanju je sledil še koncert. Dodobra so nas ogrele tri predskupine, On/Off, Kačji pastir in Tripl, skupina Tabu pa je poskrbela za izjemen zaključek dneva. Na rokometnem igrišču se je zbralo kar nekaj ljudi, ki so se pozitivno odzvali na dogajanje v mestu svetlobe. Sprostiti so se prišli vsi organizatorji in vsi, ki so pomagali pri izpeljavi projekta. Prišlo je tudi nemalo tekmovalcev, ki so še imeli energije za ples in zabavo ob dobri glasbi.

Naj povem še to, da je Šoštanj rola letos že presegel občinske meje in segel tudi v Velenje in celo Ljubljano. Naj bo tako tudi naslednje leto in še leta potem. Naj postane Šoštanj rola tradicionalen. To bo mogoče le z vašo podporo in podporo naših sponzorjev, katerim smo za njihovo pomoč izredno hvaležni.

Pohvala pa ne gre le sponzorjem temveč tudi ekipama MKC Šoštanj in KS Šoštanj za ves izkazan trud in dobro izpeljavo prireditve. Za vse drobne napake, ki so bile posledica presenetljivo velikega števila udeležencev pa se organizatorja iskreno opravičujeta. Sporočata tudi, da vsi, ki ste bili med najboljšimi tremi pa ste odšli pred razglasitvijo rezultatov, lahko nagrade dvignete vsako sredo od 15.00 do 16.00 v pisarni KS Šoštanj.

FOTOGALERIJA

Omenjeni subjekti:
MLADINSKI KULTURNI CENTER ŠOŠTANJ
KRAJEVNA SKUPNOST ŠOŠTANJ
V sodelovanju s Portalom sostanj.info
Na vrh