novice aktivnosti fotogalerija gradiva povezave kontakt RSS kanali
Krajevna skupnost Šoštanj je organizacijska enota lokalne samouprave pod okriljem občine Šoštanj ter pokriva področje mesta Šoštanj z bližnjo okolico ter obmestni naselji Metleče in Družmirje. Poleg zastopanja interesov prebivalcev Krajevna skupnost Šoštanj organizira različne prireditve, upravlja otroško igrišče TRESIMIRJEV PARK in grad Šoštanj - PUSTI GRAD ter skrbi za promocijo mestnih znamenitosti.  
MESTO ŠOŠTANJ
PREDSTAVITEV KS
TRESIMIRJEV PARK
ZNAMENITOSTI
DRUGI O NAS
OPRAVLJENO DELO
Iskanje
 
Vreme

Domov >  Novice Ostale novice
  Število vseh ogledov: 5771

Praznik mesta Šoštanj in pohod po Trški poti okoli Šoštanja

Krajevna skupnost Šoštanj je v v nedeljo, 6. oktobra 2013, v sodelovanju s Planinskim društvom Šoštanj izvedla pohod po Trški poti okoli Šoštanja. Ob 9h se je okoli 70 pohodnikov, večinoma Šoštanjčanov, zbralo pri Tresimirjevem parku v Šoštanju, kjer ...

Praznik mesta Šoštanj in pohod po Trški poti okoli Šoštanja

Krajevna skupnost Šoštanj je v v nedeljo, 6. oktobra 2013, v sodelovanju s Planinskim društvom Šoštanj izvedla pohod po Trški poti okoli Šoštanja. Ob 9h se je okoli 70 pohodnikov, večinoma Šoštanjčanov, zbralo pri Tresimirjevem parku v Šoštanju, kjer sta zbrane pozdravila predsednica Krajevne skupnosti Šoštanj, Vilma Fece ter predsednik Planinskega društva Šoštanj, Matej Kortnik. Po krajšem uvodnem delu, ki je vključeval tudi predstavitev novih trijezičnih pojasnilnih tabel za nekatere znamenitosti mesta Šoštanj, so se pohodniki podali na 4 ur dolgo Trško pot, ki poteka po mejah bivšega trga Šoštanj in jo je PD Šoštanj uredilo leta 1994.

Malo po 13. uri se je pohod zaključil pri Gasilskem domu v Šoštanju, kjer je vse pohodnike pričakalo okrepčilo ter kulturni program v izvedbi Mešanega pevskega zbora Društva upokojencev Šoštanj.

V letošnjem letu je to bila že tretja izvedba pohoda po Trški poti okoli Šoštanja v času praznovanja praznika mesta Šoštanj, predtem so pohodi po Trški poti vse od leta 1994 potekali vsako prvo nedeljo v marcu. Glede na dober odziv bosta organizatorja tovrstne pohode izvajala tudi v prihodnje.

FOTOGALERIJA

V sodelovanju s Portalom sostanj.info
Na vrh